Numerologie

 

Numerologie maakt gebruik van getallen als een sleutel voor het gedrag van de mens. Geen enkel getal staat boven een ander getal. Elk getal heeft zijn eigen uitwerking op een menselijk lichaam, met elk een uniek genetisch gedragspatroon. Alle nummers zijn beïnvloed door de unieke kwaliteiten van hun omgeving en door het collectieve onbewuste.


Numerologie is een methode die de microkosmos koppelt aan de macrokosmos. Zo kan een numeroloog de invloed van de hemellichamen op het menselijk begrip en gedrag leren begrijpen. Vanuit de astrologie dient de numeroloog kennis te hebben van de tekens van de dierenriem en iemands geboortedag, zon en maan, etc.

Het doel van werken met getallen is energiebesparing. Mensen die zonder begrip van het juiste moment ergens aan beginnen, verspillen heel veel energie doordat ze de verkeerde zetten doen. Numerologie verschaft het inzicht in de keuze van het juiste moment, de juiste relatie en de juiste woonplaats – allemaal zaken die energie besparen.

Voor een numeroloog zijn er slechts 9 getallen nodig om alle benodigde berekeningen te maken. Alle getallen boven de 9 zijn herhalingen. Door ze eenvoudig op te tellen, zijn ze terug te brengen tot enkelvoudige hele getallen. Het getal 10 is geen heel getal, het is slechts een 1 met een 0 erachter.

De nul is geen getal en heeft geen numerieke waarde. Maar ……. let op …….toen de nul enige eeuwen geleden geïntroduceerd werd, leidde dit tot ontwikkeling van de wiskunde, natuurkunde en de technologie welke vervolgens weer leidde tot het computertijdperk. Maar de nul ‘bestaat’ niet!