Aktualiteit

 

 

Nieuw: d.d. 15-9-2023: Amerikaanse presidentsverkiezingen 2024

 

 

 

Eerdere schrijfsels staan in sub-pagina (vorige artikelen).

 

 

Amerikaanse presidentsverkiezingen 2024

 

Buddha heeft ooit gezegd dat je met je ego op een speldeknop moet kunnen zitten’. Nu kan je waarschijnlijk al gelijk raden over wie ik ga schrijven, nu we het over de Amerikaanse presidentsverkiezingen van 2024 gaan hebben. Want er is maar namelijk echt één persoon in de Amerikaanse politiek, waarvan ik heel zeker weet dat dit hem niet gaat lukken. Namelijk, Donald Trump oftewel…..’The Donald’, zoals zijn fans hem graag mogen noemen.

Met alle respect voor de andere Republikeinse tegenkandidaten in de voorverkiezingen, maar er is er maar één en dat is Trump, die de komende presidentsverkiezingen met de Democraten aangaat. En eigenlijk verbaast mij dat niets. Jaren geleden schreef ik al, dat ook al heeft Donald de verkiezingen van 2020 verloren, hij nog zeer zeker niet uit beeld zou verdwijnen (zie op deze site bij ‘actualiteit’ (vorige artikelen).

En dat ‘The Donald’ niet uit beeld is verdwenen de laatste jaren, moet bekend bij je zijn als je het nieuws in de wereld een beetje volgt. Het ene schandaal is nog niet voorbij, of het volgende klopt al weer aan de deur. Maar op de één af andere manier, deert dit hem niet. Sterker nog, hij lijkt wel het motto aan te hangen van wat Nietzsche ooit heeft gezegd; ‘maakt het mij niet kapot, dan maakt het mij alleen maar sterker’. Het maakt Donald niet uit, hoe er over hem gesproken wordt. Als er maar over hem gesproken wordt, dat vindt hij veel belangrijker.

En eerlijk gezegd, begrijp ik ook nog dat hij eventuele rechtszaken niet vreest. Hij laat zijn advocaten elke keer tot aan het hoogste rechtsorgaan door procederen (tijd rekken om verkiezingen in te kunnen gaan), want is hij éénmaal president dan wordt hij weer onschendbaar. En daarnaast hij heeft nog een troef in handen en dat is namelijk dat hij in zijn vorige presidentsperiode er voor gezorgd heeft, dat de Republikeinen de overhand in rechters hebben verkregen in het hoogste rechtsorgaan van de V.S. En deze ‘nobele’ figuren die ooit benoemd zijn door Trump, zijn graag bereid tot een tegenprestatie als dit nodig mocht zijn. Begrijp je wat ik bedoel?

Maar goed, we gaan naar de astrologie. Want waarom is Trump, nu éénmaal Trump? Kijkend naar zijn geboortehoroscoop in de Vedische astrologie met de Siderische dierenriem, dan valt op dat de ‘power’, leiderschap, bekendheid, status en carrière-succes er vanaf straalt. Maar deze horoscoop geeft ook aan dat hij uiteindelijk een ongelukkig persoon is, vernederingen heeft ondergaan, een paar keer een val in carrière (failliet) heeft moeten doorstaan en erg geleden heeft in de opvoeding, die hij van zijn moeder heeft gekregen, wat hem zeer waarschijnlijk zijn hele leven een moeizame relatie met vrouwen heeft gegeven. 

Trump heeft zijn ascendant in het teken Leeuw (leiderschap) en hier vlakbij staat de planeet Mars (ambitie). De heerser van het teken Leeuw (leiderschap) staat in het 10e huis (carrière). Op zich is dat al een mooie stand voor een leuke carrière, maar hier blijft het niet bij. Want zijn planeet Jupiter (groei) en Rahu (wereldse macht) staan allebei zogenaamd ‘direct’ (ogenschijnlijke stilstand van een planeet). Jupiter werpt een zeer positief aspect op het 10e huis (carrière) met daarin de Zon (leiderschap) en Rahu (wereldse macht) in het teken Stier. Hoeveel mooier wil je het hebben? Ja, ha, het kan in dit geval nog mooier. Er is namelijk ook nog een prachtig aspect vanuit het 4e huis (o.a. geluk) van een ‘volle Maan’. En daarom is Trump, nu éénmaal Trump.

Dit is een summiere duiding van het karakter van Trump, maar met deze constellaties van planeten is het geen wonder dat je met je ego echt niet op een speldeknop kunt zitten. Dat is dan ook de reden dat ‘The Donald’ een overdreven zelfvertrouwen heeft ontwikkeld in zijn leven, en als stoomwals overal dwars doorheen dendert.

Kijkend naar de toekomst (presidentsverkiezingen 2024) dan is opmerkelijk dat de Dasha-periode (tijdsperiode van een planeet) van Jupiter nog steeds prominent is en dit zeer goede kansen kan geven voor een nieuw presidentschap. Dat is geen discussie.

Maar eind zomer 2024 (een kleine 2 maanden voor de presidentsverkiezingen) gaat in de dub-dasha van de horoscoop van Trump, de planeet Venus een wat prominentere rol spelen. Venus is in deze horoscoop de heerser van het 10e huis (carrière) en staat hier in het 12e huis (o.a. verlies). Dit is een thema in het leven van Trump dat zich meerdere malen heeft voorgedaan (faillissementen) in zijn leven en nu een aanwijzing kan zijn dat uiteindelijk (op het laatste moment) dit presidentschap voor 2024 weleens niet behaald zal kunnen gaan worden.

Om over dit laatste wat meer te kunnen zeggen, gaan we naar de transits (actuele stand van planeten) ten tijde van de presidentsverkiezingen 2024 kijken, en daar spelen Jupiter en Saturnus een rol in. Alhoewel Jupiter in transit in die periode door het 10e huis (carrière) gaat, is deze wel retrograde (schijnbare achteruitgang van een planeet). Dat lijkt mij minder gunstig, dan een normale voortgang van deze planeet. Maar ook Saturnus staat dan retrograde (schijnbare achteruitgang van een planeet) en maakt dan wel geen aspect met het 10e huis (carrière), maar wel bijvoorbeeld met het 4e huis (o.a. geluk). Ook dit zijn geen gunstige voortekenen. 

Beseffend dat deze horoscoopduiding nog zeer summier is, maar ik deze probeer leesbaar te houden voor al mijn lezers (dus ook niet-astrologen), is mijn conclusie dat Trump uiteindelijk geen nieuwe president van de V.S. gaat worden, maar eerder dat hem iets gaat overkomen,  wat (zelfs) hij niet kan tegenhouden.

 

 

Vind je het leuk om meer over de Vedische astrologie te weten te komen, dan kan je contact opnemen met mij voor vrijblijvende informatie: frankfrederikvanoverbeek@gmail.com

Door toenemende belangstelling in de opleiding Vedische astrologie, consulten en lezingen ben ik recent, met een gevorderde astrologiestudente, een samenwerking aangegaan. Zij volgt momenteel daarnaast een complete Yoga-opleiding en houdt zich ook bezig met Ayurveda (preventieve geneeskunde). Deze disciplines komen mede voort uit de Veda's (oudste wijsheid geschriften ter wereld) en geven een toegevoegde waarde aan de beoefening van de Vedische astrologie.  

 

Volgende maand (15/10) komt een nieuw astrologisch artikel.

 

Frank Frederik van Overbeek (Vedisch astroloog en -leraar)