Aktualiteit

 

 

Nieuw: d.d. 15-2-2024: Amerikaanse presidentsverkiezingen (Taylor Swift)

 

 

 

Amerikaanse presidentsverkiezingen (Taylor Swift)

Zelf was ik enigszins geschokt, toen ik hoorde dat de populaire zangeres Taylor Swift door Donald Trump als één van zijn grootste tegenstanders wordt gezien op weg naar het komende Amerikaanse presidentschap. Het schijnt, volgens deskundigen, zeer wel mogelijk te zijn dat het enorme leger aan jonge ‘Swifties’ en haar uitgesproken aversie tegen Donald Trump, weleens een doorslaggevende factor kan worden in de slag om het ‘Witte Huis’.

Zo kan ik ook heel goed begrijpen, dat jij als lezer van mijn astrologische schrijfsels, geschokt bent dat ik de naam Taylor Swift in relatie breng met de Amerikaanse presidentsverkiezingen. Zij is toch geen presidentskandidaat? Klopt!! Maar zij is ook geen te onderschatten factor.

Maar goed, het mag wel duidelijk zijn dat Taylor Swift een hele bijzondere horoscoop moet hebben, en die kunnen we vinden met de volgende gegevens: 13-12-1989, 8.26 uur, West Reading (Pennsylvania), U.S.A.

Taylor heeft een Boogschutter-ascendant en dat betekent dat de Zon (heer 9) en Mars (heer 5) heersers zijn over de mooiste huizen in haar horoscoop, te weten: huis 9 dat voor fortuinlijkheid staat en huis 5 voor creativiteit. In haar horoscoop staan deze planeten samen in Schorpioen, wat haar o.a. een mysterieuze uitstraling geeft.

En dit is een eerste aanwijzing waarom Taylor Swift als een magneet werkt op haar fans, en deze blijkbaar in haar macht kan krijgen. Deze jonge fans doen blindelings wat Taylor Swift hen voordraagt. Ongelooflijk! Er wordt dan ook zelfs gezegd dat Taylor Voodoo-krachten gebruikt, maar aan die uitspraak wil ik mijn handen niet branden. Al snap ik het wel. 

Feit is in ieder geval dat prominente presidentskandidaten haar momenteel zeer nauwlettend in de gaten houden, omdat zij geacht wordt met haar fans de verkiezingen sterk te kunnen beïnvloeden.

Kijken we verder naar haar geboortekaart, dan valt op dat het eerste, tweede, zevende en het twaalfde huis allemaal met twee planeten bezet zijn. Dat wordt een Bheri ‘kettle drum’ - Yoga genoemd en deze wordt eigenlijk zelden in een geboortekaart gevonden. Het komt erop neer dat acht van de negen planeten allemaal met haar persoonlijkheid te maken hebben en dat is natuurlijk een sterke aanwijzing voor haar magnetische krachten.

Daarnaast staat de planeet Mercurius (communicatie, zang, dans) echt uitstekend (Shad-bala). Bijna loodrecht tegenover de Maan en ver genoeg van de Zon om aan te duiden dat hier sprake is van een grote intelligentie. Daarnaast geeft Mercurius in het eerste huis (ascendant) een jeugdige uitstraling, wat ongetwijfeld haar aantrekkingskracht op het zeer jonge publiek verklaart. Deze Mercurius is hier ook nog eens de heerser van het tiende huis (carrière) en het zevende huis met daarin de Maan (publiek), wat een aanwijzing is dat carrière en het aantrekken van publiek een substantieel onderdeel van haar persoonlijkheid/karakter is.

Deze kaart laat werkelijk alles zien wat een artiest groots kan maken. Om te beginnen haar derde huis (zingen, dansen, muziek), waarvan de heerser Saturnus is en deze ook nog eens in het eerste  huis (persoonlijkheid) staat. Notabene wordt deze Saturnus geaspecteerd door drie weldoeners (Mercurius, Maan en Jupiter) en heeft deze daarbij de prachtige planeet Venus, als buurvrouw. Dat is echt fantastisch, zeker omdat geen enkele boosdoener Saturnus aspecteert.

Daarnaast is Saturnus ook heerser van het tweede huis, wat o.a. een aanwijzing is voor bijvoorbeeld iemands gezicht. Venus en Rahu staan hier allebei in het teken van een ‘vriend’ (Steenbok) en komen daardoor prima uit de verf. Het maakt haar zeer aantrekkelijk.

Ook kan je hier Rahu en Venus in het tweede huis lezen , als het gaat over de financiën van Taylor. Ik zal niet in details treden, maar duidelijk is dat er enorm veel geld verdiend gaat worden in het leven van Taylor door haar entertainment-activiteiten.

Er is nog veel meer informatie uit deze horoscoop te halen, maar voor de leesbaarheid wil ik nog maar één item bespreken voor we gaan afronden. Dit item is best wel interessant, want het gaat over haar carrière (tiende huis) en opvallend is dat hier geen enkele planeet in staat.

En dat vind ik nu het leuke aan astrologie, het is altijd verrassend. Ook al heeft Taylor geen planeten in het 1oe huis, een geoefend astroloog kan toch duidelijk aanwijzingen vinden voor een grootse carrière als deze in het verschiet ligt.

Het tiende huis valt bij Taylor namelijk in het teken Maagd en ontvangt een aspect van Rahu, die zich uitstekend thuis voelt in dit huis. Maar ook een aspect van Saturnus, die in dit geval veel van zijn mooie kanten (zoals hierboven vermeld) laat zien, werpt een aspect op dit tiende huis. Saturnus mag o.a. hier gezien worden als de planeet van discipline en wijsheid en dat kan Taylor later best nog weleens hard nodig hebben gezien haar grootse successen.

 

Wetend dat dit een summiere duiding is van deze prachtige horoscoop, en en nog veel meer over te vertellen is, rond ik dit schrijfsel af en dank hartelijk voor je belangstelling!

 

Vind je het leuk om meer over de Vedische astrologie te weten te komen of een opleiding hierin te volgen, dan kan je contact opnemen voor vrijblijvende informatie: frankfrederikvanoverbeek@gmail.com

 

Door toenemende belangstelling in de opleiding Vedische astrologie, consulten en lezingen ben ik recent, met een gevorderde astrologiestudente, een samenwerking aangegaan. Zij volgt momenteel daarnaast een complete Yoga-opleiding en houdt zich ook bezig met Ayurveda (preventieve geneeskunde). Deze disciplines komen mede voort uit de Veda's (oudste wijsheid geschriften ter wereld) en geven een toegevoegde waarde aan de beoefening van de Vedische astrologie.  

 

Volgende maand (15/3/) komt een nieuw astrologisch artikel.

 

Frank Frederik van Overbeek (Vedisch astroloog en -leraar)