Aktualiteit

 

 

Nieuw: d.d. 15-5-2023: Gaat Joe Biden een tweede ambtstermijn behalen als president van de V.S. ?

 

 

 

Eerdere artikelen in sub-pagina.

 

 

Gaat Joe Biden een tweede ambtstermijn behalen als president van de V.S. ?

 

Joe Biden is geboren op: 20-11-1942, in At Scranto (Pennsylvania) V.S.

Hij heeft een Schorpioen-ascendant met daarin een sterke Zon, die hier heerser is van het 10e levensgebied. Dit levensgebied staat voor carrière, status, professionele bekendheid en aanzien. Dit wordt nog eens versterkt door de nakshatra van Anuradha en dat is een aanwijzing voor dappere mensen. Omdat Saturnus de heerser is van deze nakshatra, mag je verwachten dat Joe een harde werker is.

Rahu in het 10e levensgebied versterkt het professioneel succes. Dit geeft veel ambitie en vreugde in hard werken. Met het teken Leeuw als achtergrond, krijgt de Zon (eer, aanzien) een flinke stimulans.

Iemand met een Schorpioen-ascendant heeft de planeten Jupiter en de Maan in principe gunstig in zijn/haar horoscoop staan. Jupiter (weldoener) staat hier prachtig in het 9e levensgebied (hogere kennis) en ook al staat deze planeet weliswaar retrograde, dan is deze hier toch nog een zegen. Deze stand geeft een goede gezondheid aan en maakt voorspoedig en wijs. Ook mag verwacht worden dat Joe een prima opleiding heeft genoten.

Jupiter maakt een zogenaamde Gaja Kesari Yoga met zijn Maan, wat gunstig is voor succes en in het algemeen geluk verhoogt. Het feit dat Jupiter retrograde staat is een aanwijzing dat op het laatste moment weleens de boot kan worden gemist.

Zoals gezegd staat de Maan hier gunstig, al is het 6e levensgebied (belemmeringen, vijanden) wat nadelig. Door het aspect met Mars, die ook nog eens zijn eigen teken Ram aspecteert, hoeft dit niet al te grote problemen op te leveren. De planeet Mars in het 12e levensgebied (afzondering, verliezen) zorgt er voor dat Joe assertief, ambitieus en onafhankelijk is. Wel moet hij opletten dat hij de neiging heeft af en toe te emotioneel te reageren.

Het 12e levensgebied (zorgen, beperkingen teleurstellingen) maakt sommige zaken nog weleens vaag en Mercurius, die ongunstig staat voor iemand met een Schorpioen-ascendant, heeft hier last van. Doordat Mercurius ook nog combust (verbrand door de zon) staat, is hier een aanwijzing voor communicatiestoornissen en verwarring.

Op 21-9-2022 nam in de horoscoop van Joe Biden de planeet Saturnus als Dasha (prominente planeet voor een periode) de hoofdrol over van zijn planeet Jupiter. Saturnus staat in het 7e huis en zogenaamd dik bala, wat betekent dat dit de beste en meest krachtige plek voor een planeet in een horoscoop is. Het maakt Saturnus krachtiger, geeft meer discipline en autoriteit. Saturnus staat in het teken Stier en voelt zich daar goed thuis. Een Dasha-planeet in het zevende huis heeft veel te maken met (vooral) zakelijke relaties, uitbreiding van zaken en omgang met publiek (hier degenen die straks hun stem moeten uitbrengen).

Saturnus in het 7e levensgebied (samenwerking) ontvangt verder een aspect van de heer van dit 7e levensgebied (Venus) en van de heer van het 10e levensgebied (Zon) wat een mooie Yoga is en één en ander behoorlijk versterkt.

Jupiter gaat in transit (actuele doorloop van een planeet in een horoscoop) door het 7e huis van begin mei 2024 tot en met halverwege mei 2025. Dat betekent in dit geval een hele mooie opsteker voor Saturnus, omdat Jupiter een echte weldoener is. Saturnus als Dasha staat nu dus heel sterk zowel een half jaar voor de verkiezingen, op de verkiezingsdag (5-11-2024) zelf en ook op de (eventuele) dag van beëdiging (20-1-2025) in de horoscoop van Joe. Mooier kan haast niet.

Waar ik het nog nooit over gehad heb is de zogenaamde Varshapal. Deze staat ook wel bekend als solaar in den westerse astrologie en geeft het astrologische thema aan voor een jaar van verjaardag tot verjaardag

In de Varshapal van Joe Biden van zijn 81e tot zijn 82e verjaardag vinden de presidentsverkiezingen plaats. In die Varshapal gaan we eerst kijken hoe deze er astrologisch in eerste instantie bijstaat. Dit wordt gedaan door het zoeken naar de zogenaamde Tri-Rasi Pati oftewel de jaarheer. Dat is in dit geval Venus in het eerste huis en mag hier als gunstig beschouwd worden. Het staat voor succes, voorspoedige gebeurtenissen en professionele vooruitgang. Dit is natuurlijk prettig voor iemand die in de race zit voor een (tweede) presidentschap.

Daarnaast kijken we naar de Dasha-planeet en dat is momenteel Saturnus, zoals ik hierboven beschreven heb. Saturnus staat in de Varshapal in het 6e huis (tegenstanders) en ook dat is heel gunstig, omdat dit een goede planeet is om tegenstanders te kunnen verslaan. Daarnaast krijgt deze Saturnus ook nog eens aspect van Mars, wat dit alles versterkt. De conjunctie met de Maan zorgt ervoor dat de mooie kwaliteiten van Saturnus (discipline, wijsheid, rechtvaardigheid) bekrachtigd worden.

Voor een presidentskandidaat is het 10e huis (beroep, carrière) natuurlijk heel belangrijk. Deze staat is het teken Tweelingen, waar Mercurius de heerser van is. Maar ook is Mercurius heerser is van het 1e huis, wat in Maagd staat. Het mooie is dat de prima Tri-Rasi pati (jaarheer) nu verbonden is met Mercurius en dus ook met het 1e (persoonlijkheid) en het 10e huis (beroep, carrière) en dat is prachtig voor iemand die een vervolg van zijn carrière als president ambieert.

Met deze standen van de planeten, durf ik te voorspellen dat Biden een zeer goede goede kans maakt om zijn titel als president te prolongeren. Maar, ik houd nog even een slag om de arm. Want wie wordt zijn Republikeinse tegenkandidaat? Want die horoscoop wil ik natuurlijk ook wel  even graag zien. Wordt vervolgd.......

 

Omdat ook veel niet-astrologen mijn artikelen lezen, heb ik getracht dit artikel zo eenvoudig mogelijk en voor iedereen leesbaar te houden. In elk geval zal duidelijk zijn geworden, dat er voor een ieder een bepaald levenspad is weggelegd.

 

Informatief:

Volgende maand (15/6) komt een nieuw astrologisch artikel. Naast het geven van consulten en lezingen als astroloog, ben ik ook werkzaam als astrologieleraar. Dit kan zowel privé als in groepen.

Voor vrijblijvende informatie: frankfrederikvanoverbeek@gmail.com