Aktualiteit

 

 

Nieuw: d.d. 15-6-2024: Het levenslot.

 

 

 

Het levenslot.

 

Een Vedisch astroloog is een consultant die met behulp van astrologie iemands levenspad inzichtelijk kan maken. Het karma dat in de horoscoop is terug te vinden wordt onderverdeeld in 4 niveau’s (dharma, artha, kama en moksha) en daar kan advies van het huidige leven over worden gegeven.

 

Dharma staat voor bestemming, toebedeelde plicht en verdienste.

Arhta staat voor verwerven van rijkdom , comfort en welzijn.

Kama staat voor vervulling van verlangens, wereldse genietingen.

Moksha staat voor geestelijke bevrijding.

 

Belangrijk is te weten dat ‘verwerven van rijkdom en genieten’ niet moet corresponderen met de westerse opvattingen die vandaag de dag hierover gaan. Dit moet namelijk wel binnen de grenzen van moraal, integriteit en persoonlijke missie gezien worden.

Tot de dag van vandaag is er nog steeds geen enkele discipline die deze vier belangrijke domeinen van het leven zo specifiek en compleet verklaart. Ook het psychologische aspect, zoals emoties, intellect en spiritualiteit, komt uitgebreid aan de orde. En natuurlijk is het ook een fantastisch hulpmiddel bij het onderzoeken van zaken als, gezondheid, relaties, carrière, etc.

Van karma kan je eigenlijk zeggen dat dit de DNA van onze ziel is. Dus net als ieders fysieke lichaam een eigen genetische code heeft, heeft de ziel dus zijn eigen karmische code.

Deze karmische code is opgebouwd uit de gewoontes, neigingen, invloeden en wensen na vele vorige geboortes. Het zijn net zaadjes die rijp worden, wortel schieten, uitlopen en fruit gaan dragen. De omstandigheden in het leven waarin dat dan gebeurt, bepaalt de kwaliteit (goed of slecht) van dit fruit.

Maar ook de genetische code van het lichaam speelt een rol. Zo hebben twee kinderen uit het zelfde gezin een gelijk genetisch patroon. Toch kunnen deze kinderen een totaal verschillend karakter hebben en/of leven gaan leiden. Dit wordt dan veroorzaakt door het samengaan van de karmische code met de genetische code van het betreffende lichaam. Zo mag het dan wel duidelijk zijn dat het opgebouwde karma uit vorige levens moet zien te ‘dealen’ met de genetische code van een fysiek lichaam. In mijn optiek is dit wat met ‘levenslot’ wordt bedoeld. Of je het nu leuk vindt of niet.

 

Dank voor de belangstelling en tot volgende maand.

 

Extra informatie:

Volgende maand (15/7) kom ik weer met een astrologisch artikel. Laat je verrassen. In ieder geval is duidelijk dat astrologie een prachtig hulpmiddel is om je levenspad te leren kennen, en belangrijke vragen in het leven te helpen beantwoorden. 

Heeft u belangstelling voor een consult of opleiding in astrologie (privé of in groepjes)  dan ben je voor vrijblijvende informatie welkom (zie contact). 

frankfrederikvanoverbeek@gmail.com